En sann idrettsfest for liten og stor på Bruvollen En sann idrettsfest for liten og stor på Bruvollen

  01.05.2024 Kl.21:02


Mye folk og stor stemning i det fine vårværet på Bruvollen den første maidagen.

Det var strålende sol, etterlengtet vårstemning, folksomt, bare smil og glede da Bruvollenstafetten rundet 60 år 1. mai.

26 lag til start var to flere enn i fjor. Halvparten stilte i barneklassene og 11 i åpen klasse. Det ga arrangørene av den tradisjonsrike vårstafetten en bekreftelse på at de er på rett spor med sin nye profil – satsing på barn, ungdom og mosjonister.

Suksess for ny profil
– Rundt 150 løpere i alle aldrer og et gledelig stort publikum skapte i fellesskap en fantastisk dag. Smil, latter, løpeglede og spennende mestring gjorde arrangementet fullkomment, oppsummerte en strålende fornøyd stevneleder, Gro-Helen Randem, da punktum var satt for den 58. utgaven av Bruvollenstafetten.

Riktignok kom det bare to guttelag, og ingen jenter, i årsklassene 11-16 år, så her må det en offensiv til foran neste års stafett. Desto mer gledelig var oppslutningen om barneklassene og mosjonistenes løpefest.

– Jeg føler at vi leverte kvalitet for de aktive, og ikke minst for alle de som ønsker det uformelle preget over arrangementet, tilføyde Randem.


Sørum Friidrett gikk til topps i gutteklassen med klar margin. De seks som sørget for seieren var: Alexandro M. Dias, Emilian Fossgard, Mathias Eek, Oliver Sveinalt, Stig Lund Mauseth og Kevin Rye.

Ledet fra start til mål
Dagen ble innledet med at Sørum Friidrett ledet klassen for gutter/mixed fra start til mål. Naboene fra andre siden av Glomma slo Ull/Kisa med 19 sekunder, men da skal det sies at sistnevnte hadde fem jenter og bare én gutt på laget.

Så slapp åpen klasse til, og også her var det ett lag som ledet fra start til mål – nemlig Sørumsand Futsal. Ola Vestreng, fotballprofil fra Bjørkelangen, satte opp et forrykende tempo fra første steg, og var helt overlegen på den 400 meter lange åpningsetappen. Bordet var dekket for de fem lagkameratene, med blant andre far og to sønner fra den velkjente fotballfamilien Kornbakk på Sørumsand.

Da ankermann Markus Nikolaisen passerte målstreken, kunne de konstatere at seiersmarginen ble på drøye halvminuttet til de to lagene fra Team Horsepower.


Sekstetten fra Sørumsand Futsal vant en overlegen seier i åpen klasse, som telte 11 lag. Fra venstre: Ola Vestreng, Marius F. Kornbakk, Eirik H. Olsen, Jesper F. Kornbakk, Peder Kornbakk og Markus M. Nikolaisen.

Innsatsfylt barnestafett
Etter en pause med premieutdeling, kulminerte dagen med en festlig og innsatsfylt barnestafett for de minste (6-10 år) – uten tidtaking og rangering. Fem lag fra arrangørklubbens allidrettsgruppe, fire fra Hvam, samt ett fra hver av naboklubbene Sørum, Ull/Kisa, AFSK og Haga utgjorde startfeltet. Eller rettere sagt startfeltene, for lagene ble delt inn i tre puljer. Noe som sikkert var lurt, ellers ville opplevelsen blitt kaotisk for de ivrige og forventningsfulle deltakerne.

Her var det bånn pinne og topp innsats fra første til siste løpesteg, og etterpå vanket det premier til alle – akkurat som i de øvrige klassene.

Noen fikk dessuten med seg gevinst fra lynlotteriet, og et Blaker-lag ble trukket ut som vinner av pengepremien på 1500 kroner til videre drift og inspirasjon.

Ingen vendte tomhendt hjem fra Bruvollen denne første maidagen. Verken bokstavelig eller billedlig talt!

(Flere saker følger)


Vis alle nyheter