Bruvollenstafetten kan feire 60-årsjubileum Bruvollenstafetten kan feire 60-årsjubileum

  05.03.2024 Kl.11:32

Takket være ildsjelen Gro-Helen Randem ble Bruvollenstafetten reddet i fjor, og nå kan tradisjonen videreføres – 60 år etter oppstarten i 1964.

I år er det 60 år siden Bruvollenstafetten så dagens lys. 1. mai-tradisjonen i Blaker blir i år litt spesiell.

Det er en av få gjenlevende vårstafetter på Romerike – og i østlandsområdet for øvrig – som nå kan se fram til et hyggelig jubileum. Starten skjedde med andre ord i 1964. Om oppstarten og hvordan stafetten ble til kan du lese i to andre saker på denne hjemmesiden.
Det tradisjonsrike arrangementet har en innholdsrik historie – med opp- og nedturer. Flere ganger har stafetten vært truet av nedleggelse opp gjennom årene, men trofaste ildsjeler har holdt skuta flytende.

Reddende engel i fjor
Det måtte en pandemi til for å stoppe rekken av årlige stafettarrangementer på Blaker Idrettslags hjemmebane. Avlysning var ikke til å unngå verken i 2020 eller 2021.
Så var det meningen å gjenoppta tradisjonen i 2022 – idrettslagets 100-årsjubileumsår. Men da meldte det seg så få lag at en ny avlysning var eneste utvei.
Faren for stafettens sikre død var overhengende da tiden for et nytt forsøk på gjenoppstandelse våren 2023 nærmet seg. Da dukket det opp en reddende engel, ved navn Gro-Helen Randem.
På rekordtid, og med en beundringsverdig stå-på-vilje, klarte hun å organisere og gjennomføre et nytt stafettarrangement, som ble et meget vellykket comeback. Stafetten var reddet.

Stafett nummer 58
Nå er det på’n igjen – og nok en gang på 1. mai, som har vært fast dato for stafetten i størsteparten av arrangementene siden i 1964. Dette blir følgelig Bruvollenstafett nummer 58 i rekken, når vi tar de tre avlysningene i betraktning.
Heldigvis sa Gro-Helen ja til å lede arrangementskomitéen også i år, med god støtte fra allidrettsgruppa, som også var sterkt involvert i fjor. Ikke minst fordi det tradisjonelle programmet ble utvidet med en barnestafett, som er allidrettens fremste målgruppe.

Barn, ungdom og mosjon
Foran jubileumsstafetten 2024 har det foregått en diskusjon i arrangementsgruppa om stafettens profil. Det står ikke til å nekte at oppslutningen om senior-, junior- og veteranklassene, for begge kjønn, har vært heller laber i ganske mange år. Det har igjen gått ut over den sportslige verdien i disse klassene.
Det drastiske spørsmålet har derfor vært om disse klassene var blitt modne for nedleggelse, til fordel for desto større satsing på tilbudet til barn, ungdom og mosjonister.
Enden på diskusjonen ble nettopp det sistnevnte. Voksenklassene er ikke nedlagt for godt, men vi forhører oss nå med naboklubber og andre om interessen for å opprettholde dem. Om den er stor nok, er vi åpne for å gjeninnføre dem når som helst – kanskje allerede i år. Dette året blir med andre ord brukt til å lodde stemningen.
Men barnestafett for årsklassene 6-10 år, gutte- og jentestafett for 11-16 år og den såkalte åpen klasse for alle og enhver blir det fullt fokus på. Vel møtt på Bruvollen onsdag 1. mai!

PS: For all nødvendig informasjon, sjekk knappen ”Alt du trenger å vite” i menylinjen på toppen av siden.Vis alle nyheter