Barnestafetten en suksess – har kommet for å bli Barnestafetten en suksess – har kommet for å bli

  02.05.2024 Kl.20:55

Ikke alle vekslingene satt som de skulle, men med litt hjelp gikk det veldig fint.

Barneklassene i Bruvollenstafetten er et konsept som har slått så godt an at det utvilsomt har kommet for å bli.

Det kunne stevneleder Gro-Helen Randem, som innførte nyskapningen i fjorårets Bruvollenstafett, trygt slå fast etter at den ble minst like vellykket i år.

– Oppslutningen om både fjorårets og årets barnestafett for årsklassene 6-10 år bekrefter at den er liv laga og ønsket av de deltakende klubbene. Den viser idrettsglede og er samtidig rekrutterende. Så vi kan trygt slå fast at den har kommet for å bli, konstaterte den entusiastiske stevnelederen, og foretok en omskrivning av et kjent bibelsitat:
«La alle barn komme til idretten og hindre dem ikke».


Hvam stilte med fire lag i barnestafetten, og to av dem løp dønn likt over mål. Vincent og Michelle-Adrianna fikk som så mange andre en fin opplevelse på Bruvollen.

Da barnestafetten ble opprettet i fjor, deltok det 15 lag. I år ble det 13 – fordelt på tre puljer og selvsagt uten tidtaking og rangering. De fire deltakerne på hvert lag løp én runde på løpebanen – først to etapper på 80 meter for aldersklassen 6-8 år, deretter to på 120 meter for 9-10 år.

Og det skortet verken på iver, innsats eller idrettsglede – for ikke å snakke om stemning blant publikum.

Arrangørklubben Blaker – dvs i praksis den driftige allidrettsgruppa – gikk i bresjen og stilte med ikke mindre enn fem lag, mens Hvam kom med fire. De fire øvrige lagene kom fra Ull/Kisa, Sørum, AFSK og Haga.

Potensialet for vekst i deltakerantallet i årene framover bør så avgjort være til stede!


Hvam-ildsjelen Paulina Jakimowska har vært en verdifull pådriver og samarbeidspartner for opprettelsen av barnestafetten på Bruvollen. Her er hun avbildet med to av sine fire lag i årets stafett.


Vis alle nyheter