Nytt av året: Utvider med to barneklasser Nytt av året: Utvider med to barneklasser

  08.03.2020 Kl.22:50

Alltid et yrende liv på Bruvollen når den årlige vårstafetten går av stabelen - som dette dronebildet fra i fjor viser.

Årets utgave av Bruvollenstafetten får en spennende tilvekst. Det godt innarbeidede konseptet utvides med to klasser for barn under 10 år.

Innbydelsen til den årlige vårstafetten i Blaker – nummer 57 i rekken siden starten i 1964 – er nå klar, og blir i disse dager distribuert til potensielle deltakerlag på Bruvollen onsdag kveld 29. april.
I år blir en ny målgruppe ønsket spesielt velkommen. Nå utvides stafetten med barneklassene 7-8 og 9-10 år.

Spent på responsen
Opplegget blir veldig enkelt og publikumsvennlig. Seks etapper på 200 meter på løpebanen. Rene gutte- eller jentelag, eller blandede lag med gutter og jenter, etter klubbenes eget ønske. Premier til alle og alfabetisk resultatliste, i henhold til Norges Idrettsforbunds barneidrettsbestemmelser.
Barnestafetten innleder årets stafett fra kl. 18.00, og etterfølges av premieutdeling for denne før de øvrige klassene slipper til fra kl.18.45.
Arrangørene er veldig spente på oppslutningen, men håper tilbudet vil slå an – ikke minst i allidrettsgruppene i lag og foreninger i omegnen, framfor alt Blaker Idrettslags egen.

Enkelt og publikumsvennlig
For øvrig viderefører Blaker Friidrett konseptet etter fornyelsen av Bruvollenstafetten for fem år siden. Hovedmålet var da å favne bredere og gjøre arrangementet attraktivt for enda flere lag. Derfor la man vekt på å forenkle konseptet og gjøre det mer fleksibelt for deltakerne, noe det har kommet gode tilbakemeldinger på.
Det innebærer følgende:
* Stafetten er fortsatt sentrert på og i umiddelbar nærhet av løpebanen.
* I tillegg til den 400 meter lange runden på løpebanen, er det etablert ei 600 meter lang sløyfe på travbanen og grusbanen like nord for løpebanen.
* Etappelengder på 200, 400, 600 og 1200 meter, og to faste vekslingsfelt, gjør avviklingen av stafetten enkel og publikumsvennlig.

Fritt antall løpere
* I voksenstafettene kan lagene disponere sine mannskaper som de vil og med et fritt antall løpere. Hver løper har med andre ord anledning til å løpe to eller flere etapper.
* Åpen klasse er et lavterskeltilbud med en bredest mulig målgruppe – bedriftslag, skoler, foreninger, familier, kameratgjenger osv. I det hele tatt alle som vil – også de som løper i de øvrige stafettene i løpet av dagen – og gjerne blandede lag, men da uten kjønnskvotering.

OBS! Se for øvrig mer info ved å trykke på knappene øverst på forsiden.

Vis alle nyheter