Bruvollenstafetten utsatt til høsten Bruvollenstafetten utsatt til høsten

  21.03.2022 Kl.11:33

Foto: Bjørn Hytjanstorp

Bruvollenstafetten er tilbake etter koronaen – men denne gang på et annet tidspunkt enn tidligere.

Ettersom Blaker Idrettslag runder 100 år i 2022, finner arrangørene det naturlig at stafetten blir en del av jubileumsmarkeringen. Den vil derfor bli avholdt som et kveldsarrangement onsdag 7. september – tre dager før selve jubileumsdatoen.

Den tradisjonsrike stafetten er dermed tilbake på terminlista etter to års ufrivillig pause. Arrangørene hadde som vanlig alt klart våren 2020, til det som ville blitt den 57. utgaven av stafetten, men måtte avlyse på grunn av pandemien. Den stoppet også et nytt forsøk i 2021. Men nå kan arrangørene glede seg over å kunne gjøre et comeback!

I alle årene siden starten i 1964 har Bruvollenstafetten blitt avviklet om våren – de aller fleste gangene på 1. mai. Beslutningen om nytt tidspunkt i jubileumsåret gir arrangørene samtidig en anledning til å teste ut en ny vri. Tankene om å prøve seg både med en hverdagskveld og en høststafett har flere ganger blitt drøftet.

Bruvollenstafetten har klasser for både voksne, gutter og jenter – samt en såkalt åpen klasse for mosjonister og alle andre som ønsker å tromme sammen en gjeng til en uhøytidelig løpesammenkomst. Det vurderes også å utvide arrangementet med en klasse for lag fra skolene i distriktet.
 


Vis alle nyheter